Ridderheimsbloggen

Läs vår blogg för mer inspiration

Ny bloggserie: Så bygger vi ett bättre samhälle med mat och råvaror

Vi tror egentligen inte att dagens människor har högre moral än tidigare generationer – snarare är det medvetenheten om vart världen är på väg som ökat de senaste åren. Försäljningen av ekologiska livsmedel stod på den svenska marknaden för den snabbaste övningen i hela världen med 39% under 2015. Även den så kallade ”Buycott-trenden” ökar stadigt enligt internationella rapporter; med appen Buycott kan du skanna en vara för att se om andra har bojkottat den och därefter själv välja att göra detsamma. Det känns helt enkelt inte okej längre att konsumera utan en tanke bakom.

Ridderheimsrapporten

Trender till 2020

Matarenan förändras

Mat och matkultur blir viktigare för stora delar av samhället. De blir allt tydligare markörer för vilka vi är – och vilka vi vill vara. Bland annat har matens fokus flyttats från att smaka gott till att göra gott. Det äkta och naturliga dominerar fortfarande, men det får konkurrens av intresset för framtiden. Och det är en framtid där mat blir större allvar.
 
Allt detta finns med i den femte upplagan av Ridderheimsrapporten – en global trendspaning på 130 sidor om hur vi handlar, lagar och äter i framtiden.

Godare än gott

Matens roll idag och imorgon

Framtidens trender

Bakterier, buljong & mycket mer

Vi har gjort spaningar i världens främsta metropoler och diskuterat stora frågor med tongivande branschpersoner. Vi har gallrat bland hundratals trender och handplockat de hetaste. Utifrån dem har fyra fullmatade kapitel tagit form. Här får du litet smakprov.

Typerna som styr framtiden
Revolutionen har bara börjat
Maten är den nya kulturscenen
Gott om välgörande nyheter

Vad är på gång

Expertpanelen tänker till

Expertpanelen tänker till

Vi bjöd in till en workshop med fokus på framtidens mat. På agendan fanns de stora frågorna som vi kommer att tvingas besvara inom kort. Och på gästlistan fanns många av branschens mest tongivande personligheter – från kockar och professorer till chefer och entreprenörer. Här serverar vi några av de tänkvärda tankarna från dagen.

Köp boken

Fyll i formuläret

Nu är vår senaste trendrapport är tryckt och klar. Vi är supernöjda med resultatet och övertygade om att du också kommer bli det. Här kan du beställa ditt eget exemplar. BETALNING OCH LEVERANS
Boken kostar 199:- inklusive moms och frakt för enskilt exemplar inom Sverige. Därutöver tillkommer frakt. Betalning sker mot faktura. För mer information om Ridderheimsrapporten, föreläsningsförfrågningar eller engelsk version, kontakta oss gärna på info@ridderheims.se.

 
 
 
 
 
  

Tack för din beställning

 
Till toppen av sidan
Till toppen av sidan